Az oldalon cookie-k vannak elhelyezve, hogy a lehető legnagyobb felhasználói élményt biztosítsuk az Ön számára. Az oldalon való böngészéssel hozzájárul a cookie-k használatához.

Elfogadom
Termékek Menü
06-20-328-8513

3 tipp, hogyan óvja nyáron is családja egészségét

 

A nyár mindjárt itt a nyakunkon. A következő hétvégén a naptár szerint beköszönt a nyár és lassan a szünidő is megkezdődik az iskolákban. Sok család nyaralni, kirándulni megy, de bizonyosan több időt töltenek a szabadban, mint iskolaidőben. Egy dolog biztos, hogy senki nem szeretne  a szobában betegen feküdni.
Néhány egyszerű tipp, hogyan őrizheti meg saját - és családja egészségét nyáron is.

 1. Az első és legfontosabb dolog a kézmosás és kézfertőtlenítő használata
  Nyáron a szabadban töltjük időnk nagy részét, parkokban sétálva vagy éppen fesztiválokon szórakozva. Több emberrel és tárggyal kerülünk kapcsolatba. A fertőzések 80% érintés útján terjed, ezért érdemes odafigyelni a megfelelő kézhigiéniára. A jó kézhigiénés gyakorlat magába foglalja a kézmosást és a kézfertőtlenítő használatát, mely legalább 60% alkoholtartalmú. Abban az esetben, ha nem áll rendelkezésünkre szappan és víz, a hordozható kézfertőtlenítő gél jelentheti a megoldást a betegségek megelőzésére.
   
 2. Gyakran érintett felületek tisztítása és fertőtlenítése
  Mind otthonunkban, mind a munkahelyünkön vannak felületek, melyeket nagyon gyakran érintünk meg, mint pl. a kilincsek, villanykapcsolók ,konyhapultok. Ezekről a felületekről könnyedén kerülnek át a kórokozókaz egyik emberről a másikra. A fertőzések csökkentése érdekében ajánlott ezeket a tárgyakat fertőtleníteni, tisztán tartani. Használhatunk fertőtlenítő szereket, vagy fertőtlenítő kendőt.
   
 3. Legyen Önnél mindig kézfertőtlenítő
  A nyári szünidő alatt rengeteg a program és az utazás. Számos eset adódhat, mikor jól jön a kézfertőtlenítő kendő vagy a pici hordozható kézfertőtlenítő gél. Kis kiszerelésük véget, egy pénztárcában, zsebben is elférnek. 
Tartalomhoz tartozó címkék: kézfertőtlenítő