Az oldalon cookie-k vannak elhelyezve, hogy a lehető legnagyobb felhasználói élményt biztosítsuk az Ön számára. Az oldalon való böngészéssel hozzájárul a cookie-k használatához.

Elfogadom
Termékek Menü
06-20-328-8513

DELABIE fali galvanizált acél vészzuhany, ABS tárcsával, epoxy bevonattal

Ár:
136.190 Ft (107.236 Ft + ÁFA)
Gyártó: Delabie
Cikkszám: DEL9108
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Ipari területen alkalmazható munkabiztonsági eszköz, mely égési sérülések, vagy maró hatású kémiai anyag bőrre kerülése esetén alkalmazandó. Vegyszerálló kialakításának köszönhetően ellenáll a maró hatású anyagoknak. Műszaki követelményeit a 15154-1 szabvány határozza meg.


A zuhanyfej

  • mérete: kör alakú, átmérője 250 mm
  • anyaga: ütésálló ABS, zöld színben.

A húzókar sárgarézből készült epoxy bevonattal, hogy ellenálló legyen.

1/4 fordulatos, nikkelezett sárgaréz szeleppel ellátva, mely gyorsan nyílik és záródik.

A víz egyszerűen a háromszög alakú fogantyú meghúzásával áramlik. Akkor is folytatódik, ha a fogantyút elengedik. Az áramlás leáll, amikor a fogantyút manuálisan visszaállítják az eredeti helyzetébe.

Rendeltetésszerű használathoz 1-5 bar közötti nyomás szükséges. Átfolyási sebesség 70 lpm 1 bar dinamikus nyomáson, valamint 120 lpm az ajánlott 3 bar dinamikus nyomáson.

A telepítés során fontos ügyelni a bekötőcsövek vastagságára. A bejövőágról nagyobb átmérőjű csővel garantálható az üzembiztos működés. Ezenkívül a termék közelében elhelyezett összefolyó is nélkülözhetetlen, melynél szintén javasolt a vastagabb átmérőjű csővezeték, hiszen a nagy átfolyási sebességgel történő használat miatt csak így képes a nagy mennyiségű víz hatékony elvezetésére.
 

TERMÉKADATOK

Termék jellege vészzuhany
Felhasználási terület munkavédelem
Rendszer típusa beltéri szemmosók, vészzuhanyok és kombinált egységek
Garancia 10 év telephelyi garancia, mely a gyártási hibákra vonatkozik, a kopó alkatrészekre, illetve a helytelen üzemeltetésből fakadó hibákra nem érvényes
Anyag ABS műanyag
galvanizált acél
sárgaréz
Acél minősége szénacél
AISI 304 - bakteriosztatikus
Borítás szürke
zöld
Működtetés karos
Vízátfolyás 120 l / perc
Üzemi nyomástartomány ajánlott nyomás 3 bar - az átfolyási értékek minden esetben 3 bar dinamikus nyomás esetén érvényesek, a rendeltetésszerű használathoz pedig 1 - 5 bar közötti nyomás szükséges
1 - 5 bar
Kialakítás könnyen tisztítható
higiénikus
ergonomikus
Rögzítés fali, falon kívüli
Vízbekötés 1 coll
Szabvány CE
EN 15154-1:2006 - A sürgősségi vészzuhanyok megfelelőségére vonatkozó harmonizált szabvány - 1. rész - a direkt vízbekötéssel szerelt vészzuhanyok laboratóriumok számára
Kiszerelés 1 db
Származási hely Franciaország
VTSZ 84818019

További információ a termékről

Beltéri szemmosók, vészzuhanyok és kombinált egységek rendszer leírása

Az Európai Unió területén forgalomba hozott direkt bekötésű szemmosók és vészzuhanyok, kombinált egységek műszaki kritériumait két szabvány határozza meg.

Ezek az alábbiak:

  • EN 15154-1
  • EN 15154-2

Ezek közül az első a vészzuhanyokra a második pedig a szemmosókra vonatkozik.


A műszaki tartalmaz illetően ezek olyan attribútumokat határoznak meg, mint az átfolyás értéke, a folyamatos öblítés ideje, a telepítés, karbantartás, méretezéssel kapcsolatos tényezők.


Fontos, hogy ezeket a munkabiztonsági eszközöket olyan módon szükséges telepíteni, hogy látásában korlátozott személy is 30 másodpercen belül használatba tudja venni azokat. A vészhelyzet mértékétől függően az eszközöknek biztosítani kell a folyamatos, minimum 15 percig tartó öblítést. Tehát ezek a munkabiztonsági eszközök nem lehetnek önelzáró kivitelűek.


Anyagukat tekintve lehetnek szinterezett vagy epoxy bevonatos acélok, illetve rozsdamentes acélok is. Ennek kiválasztásakor a telepítési hely közelében található vegyszerek ismerete nélkülözhetetlen.


A klóros, kénsavas környezetben célszerű az epoxy bevonat alkalmazása, mivel ezek az anyagok a rozsdamentes acél felülettel reakcióba lépnek.


A felhasznált víz hőmérsékletével kapcsolatban mindösszesen ajánlást fogalmaz meg a szabvány, amely ajánlás 15-37 °C közötti tartományt javasol. Amennyiben nem a hálózati hideg vízre történik a bekötés, akkor fontos, hogy a lekevert vizet forrázásgátló DELABIE termosztatikus keverőszeleppel állítsuk be, amely rendkívül precíz módon tartja a beállított kondíciókat, hálózati hiba esteén pedig, ha megszűnne a hideg víz, akkor elzár automatikusan.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!