Az oldalon cookie-k vannak elhelyezve, hogy a lehető legnagyobb felhasználói élményt biztosítsuk az Ön számára. Az oldalon való böngészéssel hozzájárul a cookie-k használatához.

Elfogadom
Termékek Menü
06-20-328-8513

DELABIE fali sürgősségi szemmosó egység, rozsdamentes acél tállal, zöld

Ár:
277.590 Ft (218.575 Ft + ÁFA)
Cikkszám: DEL9102
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

A sürgősségi szemmosó kiemelkedően fontos munkavédelmi eszköz a kémiai anyagokkal foglalkozó iparágak területén, hiszen vészhelyzet esetén hatékonyan alkalmazható a maró hatású anyagok eltávolítására.

Működtethetők

  • epoxy bevonatú lábpedállal, illetve
  • kézi nyomólappal

A medence

  • anyaga: AISI 304 - bakteriosztatikus rozsdamentes acél, zöld epoxy bevonattal
  • mérete: 250 mm átmérőjű

Igény szerint termokeverőt is szerelhetünk az egység elé a megfelelő hőmérsékletű víz biztosítása érdekében.
 

EN15154-2:2006 - A sürgősségi vészzuhanyok megfelelőségére vonatkozó harmonizált szabvány - 2. rész - a direkt vízbekötéssel szerelt szemmosó egységek szabvány tartalmazza a termék irányába támasztott műszaki követelményeket.

Beépített szűrőkkel ellátott termék.
Ellenben javasolt a rendszer elé szűrő beépítése, a csőhálózatban előforduló szennyeződések eredményes kiszűrése és a szemmosó hosszútávú üzembiztos működése érdekében. Ellenkező esetben a szennyeződések közvetlenül a szembe kerülhetnek, illetve működtetés szempontjából a termék élettartama is jelentősen csökkenhet.

Átfolyási sebessége 20 l / perc,
ez az érték azonban nagyban függ a nyomástól. A legoptimálisabb működés érdekében 1-5 bar közötti nyomás érték szükséges.

A vízáramlás a felhasználó általi manuális elzárásig működik. A két sokkolásgátlós permetezőfej porvédő kupakkal van ellátva a fej esetleges szennyeződéstől való védelme érdekében. Emiatt elengedhetetlen tehát a védőkupakok visszazárása minden használatot követően.

Telepítése
során elengedhetetlen összefolyó alkalmazása is a termék közelében nagyobb átmérőjű csővel a vízátfolyási sebesség miatt. A nagy mennyiségű víz eredményes elvezetése érdekében.
 

TERMÉKADATOK

Termék jellege sürgősségi szemmosó
Felhasználási terület Munkavédelem
Rendszer típusa Beltéri szemmosók, vészzuhanyok és kombinált egységek
Garancia 10 év telephelyi garancia, mely a gyártási hibákra vonatkozik, a kopó alkatrészekre, illetve a helytelen üzemeltetésből fakadó hibákra nem érvényes
Anyag galvanizált acél
sárgaréz
rozsdamentes acél
Acél minősége szénacél
AISI 304 - bakteriosztatikus
Borítás szürke
zöld
Működtetés pedálos
Vízátfolyás 20 l / perc
Üzemi nyomástartomány ajánlott nyomás 3 bar - az átfolyási értékek minden esetben 3 bar dinamikus nyomás esetén érvényesek, a rendeltetésszerű használathoz pedig 1 - 5 bar közötti nyomás szükséges
1-5 bar
Kialakítás könnyen tisztítható
higiénikus
ergonomikus
Tartozékok beépített szűrők
Szemmosó működtetése nyomólapos, kézi
Szemmosó tál rozsdamentes acél
Rögzítés fali, falon kívüli
Vízbekötés M1/2 coll
Vízelvezetés 5/4 coll
Szabvány CE
EN15154-2:2006 - A sürgősségi vészzuhanyok megfelelőségére vonatkozó harmonizált szabvány - 2. rész - a direkt vízbekötéssel szerelt szemmosó egységek
Kiszerelés 1 db
Származási hely Franciaország
VTSZ 84818019

További információ a termékről

Beltéri szemmosók, vészzuhanyok és kombinált egységek rendszer leírása
 

Az Európai Unió területén forgalomba hozott direkt bekötésű szemmosók és vészzuhanyok, kombinált egységek műszaki kritériumait két szabvány határozza meg. Ezek az alábbiak:

  • EN 15154-1
  • EN 15154-2

Ezek közül az első a vészzuhanyokra a második pedig a szemmosókra vonatkozik.

A műszaki tartalmaz illetően ezek olyan attribútumokat határoznak meg, mint az átfolyás értéke, a folyamatos öblítés ideje, a telepítés, karbantartás, méretezéssel kapcsolatos tényezők.

Fontos, hogy ezeket a munkabiztonsági eszközöket olyan módon szükséges telepíteni, hogy látásában korlátozott személy is 30 másodpercen belül használatba tudja venni azokat. A vészhelyzet mértékétől függően az eszközöknek biztosítani kell a folyamatos, minimum 15 percig tartó öblítést. Tehát ezek a munkabiztonsági eszközök nem lehetnek önelzáró kivitelűek.

Anyagukat tekintve lehetnek szinterezett vagy epoxy bevonatos acélok, illetve rozsdamentes acélok is. Ennek kiválasztásakor a telepítési hely közelében található vegyszerek ismerete nélkülözhetetlen.

A klóros, kénsavas környezetben célszerű az epoxy bevonat alkalmazása, mivel ezek az anyagok a rozsdamentes acél felülettel reakcióba lépnek.

A felhasznált víz hőmérsékletével kapcsolatban mindösszesen ajánlást fogalmaz meg a szabvány, amely ajánlás 15-37 °C közötti tartományt javasol. Amennyiben nem a hálózati hideg vízre történik a bekötés, akkor fontos, hogy a lekevert vizet forrázásgátló DELABIE termosztatikus keverőszeleppel állítsuk be, amely rendkívül precíz módon tartja a beállított kondíciókat, hálózati hiba esteén pedig, ha megszűnne a hideg víz, akkor elzár automatikusan.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!