Az oldalon cookie-k vannak elhelyezve, hogy a lehető legnagyobb felhasználói élményt biztosítsuk az Ön számára. Az oldalon való böngészéssel hozzájárul a cookie-k használatához.

Elfogadom
Termékek Menü
06-20-328-8513

PURELL kézfertőtlenítő termékek

Rendezés:
Nézet:
Cikkszám: PHAGORUB GEL-5
Raktáron
12.990 Ft
Cikkszám: PHAGORUB SOLUTION-5
Raktáron
11.990 Ft


A viághírnevet szerzett gyártó  - 
Gojo Industries

A Gojo Industries a világ vezető gyártója és forgalmazója azoknak a kéztisztító és kézfertőtlenítő termékeknek, melyek nem csupán funkcióikat töltik be kiválóan, de bőrünk egészségét is megőrzik. A vállalat széles portfóliójában helyet kap a kézfertőtlenítő termékeken túl az innovatív adagolástechnika.
A vállalat több, mint 60 éves múltra tekint vissza, ezen idő alatt megszámlálhatatlan tudományos vizsgálatot és tesztelést végzett, melyek számadatait, eredményeit és a tesztek pontos körülményeit honlapján is elérhetővé tette a nagyközönség számára. A kis családi vállalkozásként indult nagyvállalat mára oly mértékben nőtte ki magát, hogy termékeit világszerte ismerik és használják. Az észak - amerikai piacon kívül meghódította kézfertőtlenítő és kéztisztító termékeivel Dél - Amerikát, Ázsiát és Európa számos országát is. Sikereit komplett, átfogó higiéniai rendszereiknek köszönheti, melyet számos terület dolgozói alkalmaznak páratlan eredményekkel. A Gojo -industries másik áttörő sikere az egészségügyi szektorban elért magas eredmények a kézfertőtlenítés területén. Az egészségügyi intézményeknek szóló kéz higiénés rendszerét a WHO ajánlásai alapján fejlesztette, melyet világszinten áttörő sikerrel alkalmaznak az állami és privát kórházak egyaránt. Egyik jelentős találmánya, a Purell kézfertőtlenítő gél, mely nem csak a felhasználók elismerését vívta ki, hanem a tudományos közösségét is,  mely közösség 2011 - ben díjjal jutalmazta a terméket.


 

Termékportfólió

A Gojo Industries hihetetlen termékválasztékot vonultat fel a kézfertőtlenítő termékek terén, ebből is jól kitűnik, hogy mekkora hangsúlyt fektet, hogy felhívja a figyelmet akézfertőtlenítő használatának fontosságára.

Teszt eredményeik megmutatták, hogy akár iskolákról, óvodákról vagy munkahelyekről legyen szó, főleg a téli, influenzás időszakban, milyen óriási százalékban csökkenthető a megbetegedések száma  kézfertőtlenítő használatával.A vállalat repertoárjában megtalálhatók mind a nyomógombos mind a szenzoros szappanadagoló - és kézfertőtlenítő rendszerek. A hordozható kézfertőtlenítő termékek is igen nagy népszerűségnek örvendenek a lakosság körében. Az egyéb kiegészítők, mint a kézfertőtlenítő állványok is a cégek rendelkezésére állnak, amennyiben központi helyeken, ajtók előtt szeretnék elhelyezni a kézfertőtlenítő rendszereket. Amerikában már elterjedt az a tendencia, hogy különböző létesítményekbe belépve, pl. bankba, kórházba, akár egy bevásárló központba, a bejárathoz elhelyeznek egy kézfertőtlenítő állványt, hogy az ügyfelek, látogatók a kézfertőtlenítő használatával óvják saját  és  embertársaik egészségét.
 


Kézfertőtlenítő használata egészségügyi intézményekben

Idejét múlt egyfázisú kézmosás
A kézfertőtlenítés alkalmával a régi iránymutatások szerint biocid hatóanyagú szappant alkalmazták. Átfogó felmérések bizonyították, hogy ez a módszer sok szempontból nem felel meg a kézfertőtlenítésre. Az Egészségügyi Világszervezet szerint az egyfázisú kézfertőtlenítő alkalmazása sok szempontból ad okot az aggodalomra.
 

A dolgozók az esetek túlnyomó többségében, mivel látszólag nem szennyezett a kezük, csak akkor végeztek  el a kézfertőtlenítést, ha amúgy is aktuálissá  vált a kézmosás.
Egy másik jelentős probléma a mosdó hiánya, A betegápolóknak és orvosoknak nagy terhet és jelentős időkiesést jelentett, hogy minden alkalommal vissza kellett menni a mosdóhoz kezet mosni. Emiatt gyakran nem tartották be a kézhigiéniás protokollt a nővérek és az orvosok.
A mosdók szükségessége mellett a másik probléma, a kézmosások kellő idejének betartása. A kézfertőtlenítő kézmosások a dolgozók feszített munkatempója miatt szinte soha nem érte el a szükséges 30 másodpercet. A ható idő be nem tartásával viszont a kézfertőtlenítés nem történik meg, ami veszélyezteti a betegek és a dolgozók egészségét.
A számos kézmosás miatt, felesleges víz és szappanhasználat folytán az intézmények költségei jelentős mértékben növekednek. Így a fertőtlenítő kézmosás 3 - 4 x költségesebb, mint az alkoholos kézfertőtlenítő használata.
A legjelentősebb probléma viszont a kórokozók rezisztenciája. Kialakulásának fő oka, hogy a nem jól leöblített bőrön a kézfertőtlenítő maradványai megtapadnak és a kórokozók elég időt nyernek, hogy kifejlesszék egyre erősebb ellenálló képességüket a fertőtlenítő szerek ellen. 
 
A Genfi kéz higiénés Modell avagy a kétfázisú kézfertőtlenítés
A Genfi Egyetemi kórházban 1995 - 2000 között egy átfogó felmérést végeztek az elismert svájci infekció kontroll géniusz Diddier Pittet vezetésével. Ezen időszakban a kétfázisú kézfertőtlenítést alkalmazták, nagy hangsúlyt fektetve az alkoholos kézfertőtlenítő használatára. A vizsgálat eredmények azt mutatták, hogy 44 % - kal sikerült csökkenteni a nosocomialis fertőzések előfordulását és ezzel egyenes arányban csökkentek az MRSA fertőzéseket is (50%). A módszer oly annyira sikeresnek bizonyult, hogy a publikálást követően csak Genfi Kéz higiénés Modellnek nevezték. 
Pittet elméletének az alapja az alkoholos kézfertőtlenítő használata volt. Véleménye szerint, ezek a szerek jelentik a kéz higiéné új iránymutatását, mind minőségi,  mind gazdasági szempontból. Közös célja az Egészségügyi Világszervezettel, hogy a világ legtöbb országában elérhetőek legyen az alkoholos kézfertőtlenítő.
A Gojo Industrie a kéz higiéné elkötelezettjeként követte Pittet és a WHO irányelveit és alapul vette kéz higiénés rendszerének kidolgozásakor. Érdemeik elismeréséül szolgál, hogy a világ számos országának kórházában a Gojo - Purell rendszereket  alkalmazzák előszeretettel.
 
Bőrflóra és a kézfertőtlenítés
A kézfertőtlenítés jellegének kiválasztásához szükséges tudnunk a bőrflóra felépítését. A bőr kétféle flórából tevődik össze, egy átmeneti és tartós mikroflórából áll. A higiéniás kézfertőtlenítés esetében az alkoholos kézfertőtlenítő a kézen található  átmeneti flórát minimalizálja, csökkenti, ezzel elpusztítja a kórokozókat. 
A sebészi bemosakodásnál nem csak az átmeneti flóra eltávolítása a szempont, hanem a tartós mikroflóráé is, így a kézfertőtlenítő hatásnak 3 órán keresztül  kell fennálnia ,egy védőréteget kell képeznie a bőrön a műtét alatt.
 
Alkoholos kézfertőtlenítő
Az új kézfertőtlenítő módszer alapja, hogy a kézmosást szétválassza a kézfertőtlenítéstől. Ez sok szempontból gyakorlatiassá és tarthatóvá teszi a kéz higiénés protokollt. 
A kézmosásra abban az esetben van szükség, amennyiben látszólag is szennyezett a kéz. Kézmosáshoz biocid, -  illat-, és színezékmentes termékek használata javallott, hogy minél kevesebb irritáció érje a bőrt.
Az alkoholos kézfertőtlenítő használata akkor szükséges, amikor a munkavégzést követően vagy megelőzően nincsen látható szennyeződés a kézen. Az elvárás a szerrel szemben, hogy itt is mindenféle színezék - és illatanyagtól mentes legyen, minimális szintre csökkentve ezzel az allergiás reakciók kialakulását.
Az alkoholos kézfertőtlenítő gél legfontosabb tulajdonsága, hogy bedörzsölés után 100 % - ban elpárolog a bőrről, az egyfázisú kézmosás során használt szappannal ellentétben, így nem alakíthatják ki a kórokozók rezisztenciájukat  a szerre, ennek okán ajánlja a WHO is többek között az alkoholos kézfertőtlenítő gélek használatát kézfertőtlenítésre.
 
A bőrápolás fontossága
A nem megfelelő kézfertőtlenítő használata, a gyakori kézmosás a bőrbarát készítmények használatánál is megterhelő a bőr számára. A következmény, hogy a bőr a kiszáradást követően érdes és durva tapintású lesz. A kirepedezett bőr esetén a tisztítás nem lesz megfelelő és a kézfertőtlenítő hatása sem lesz optimális. 
A konklúzió, hogy elengedhetetlen  a megfelelő minőségű kézfertőtlenítő kiválasztása és a rendszeres kézkrém használat, különösképpen a téli időszakban.  A kézrém biztosítja a hogy bőr ne száradjon ki, megfelelően hidratált legyen. A kézkrém használata naponta 4 alkalommal javallott, a munka megkezdését megelőzően, ebédszünetben, a munka befejeztével és alvás előtt.
 
Purell  kézfertőtlenítő gél
Sok fejlett országhoz hasonlóan pl. Angliában is a  Purell az első számú kézfertőtlenítő gél a kórházak körében, az intézmények több mint 60 % használja. A Purell kézfertőtlenítő gél  a mai modern kézfertőtlenítő szerek prémium szegmensét képviseli. Nem csak az egészségügyi intézmények használják előszeretettel, de a más területeken is kiválóan szerepel: pl. Iskolák, óvodák, sütödék, éttermek, gyárak, bankok, bevásárlóközpontok, gyógyszertárak.
A kézfertőtlenítő gél előnyei magukért beszélnek
A kézfertőtlenítő gyakori kórházi használatra fejlesztették, ezért rendkívül bőrbarát.
Nem tartalmaz felesleges illatanyagot és színezéket.
Bedörzsölés után nem ragad, nem szárítja a bőrt.
A kézfertőtlenítő gél hypoallergén összetételének köszönhetően nem okoz bőr irritációt.
A kézfertőtlenítő hatóanyaga 70 % etil - alkohol, mely teljes hatásspektrumú fertőtlenítést biztosít. 
Baktericid, fungicid, virucid, tuberkolocid hatásspektrummal rendelkezik a kézfertőtlenítő.
Az  ÁNTSZ  által elfogadott, a hatóságok által szakvéleményezett készítmény.
A kézfertőtlenítő behatási ideje 30 másodperc, ezért gyors munkavégzést tesz lehetővé.
Higiénés kézfertőtlenítésre és  sebészi bemosakodásra egyaránt alkalmas a kézfertőtlenítő.
A gél állagának köszönhetően nem folyik ki az ujjak között, a folyékony kézfertőtlenítő készítményekkel szemben, így a pazarlás megszüntethető.
Bőrbarát formulái miatt, a kórházi dolgozók szívesebben használják a kézfertőtlenítő gélt, így jelentős mértékben javul a kéz higiénés compliance.
 
Adagolás technika
 
A Gojo Industrie elkötelezte magát, hogy az iparág vezető gyártójaként lépjen elő nem csupán a kézfertőtlenítő  és különféle kéz higiénés termékek gyártása terén, hanem ezen termékek adagolás technikáját is tökélyre fejlesztette. Régebbi típusú kézfertőtlenítő adagolóik a TFX  típusú modellek, melyek inkább az ipari szektort szolgálják ki, robosztusabb kinézet jellemzi. Ahogyan egyre szélesebb körben kezdett elterjedni a vállalkozói szektorban a kézfertőtlenítő adagoló használata, úgy a gyártó is alkalmazkodott megrendelői igényeihez. A vállalkozások felismerték a kézfertőtlenítés fontosságát és annak előnyeit. Kevesebb megbetegedés a munkahelyeken, ebből kifolyólag kevesebb termelés kiesés. Ezen kívül fontos szempontnak bizonyult, hogy a vállalkozások pozitív megítélését is erősíti a kihelyezett kézfertőtlenítő. Gondoljunk csak pl. egy étterem mosdó előtti frontjára, mi magunk is mennyire szívesen vennénk, ha mosdó használat után, mielőtt visszaülünk az asztalhoz étkezni, le tudnánk fertőtleníteni a kezünket. 
A vállalat az ADX és az LTX típusú kézfertőtlenítő rendszereit már az  új, elegáns formatervezéssel dobta piacra. Az új típusú kézfertőtlenítő adagolók tetszetős, dekoratív külseje lehetővé teszi, az adagolók elegánsabb helyekre  való kihelyezését.
A kézfertőtlenítő adagolásának elsődleges szempontjai, amit a Gojo cég a legfontosabbnak tartott a tervezésnél a gazdaságosság és megbízhatóság. Költséghatékonynak kellett lennie, hiszen az egészségügyi intézmények körében hihetetlen mértékű felhasználás van és egy kórház éves költségvetésében a pazarlás elképesztő költségekbe kerülhet. 
A kézfertőtlenítő adagoló megbízhatóságát annak a műszaki megoldásnak köszönheti, hogy  a készülék lelkét egy kiemelkedő műszaki megoldás jelenti, mely a minimalizálja az elromolható készülékek számát és alacsony szinten tartja az energiafogyasztást.
Az érintés nélküli kézfertőtlenítő adagoló
A kézfertőtlenítő adagolása 2 db fotocella segítségével történik.
Alkalmanként egyforma adag kézfertőtlenítő gélt adagol.
Higiénikus kialakítása révén, a patronos rendszernek köszönhetően, a készülék nem érintkezik a géllel.
A kézfertőtlenítő adagoló készüléktelepítése kétféle képpen is megoldható, akár csavarozva, akár dupla oldalú ragasztó segítségével felhelyezhető az adott felületre.
Elemes működésének köszönhetően, nem szükséges a kézfertőtlenítő adagoló hálózati táplálása.
 
A kézfertőtelnítő alkalmazási területei
 
Egészségügy
A fejlett világ országaiban napjainkban a kórházak a fertőzések megelőzésére fektetik a hangsúlyt. Mára beépült a köztudatba, hogy kézfertőtlenítő használatával a nosocomialis fertőzések megelőzhetőek. Hatalmas költségek spórolhatok meg preventív szemlélettel. 
Mindemellett az utóbbi időszakban a multi rezisztens kórokozók sokkal ellenállóbbak lettek a rendkívüli antibiotikum használatnak köszönhetően, így elterjedésük gyorsabb és elpusztításuk nagyobb erőt vesz igénybe, abban az estben, ha ilyen baktériumok fertőzik meg a kórház dolgozóit és betegeit, az intézménynek az elhúzódó gyógykezelés súlyos összegekbe kerül.
Tehát az első számú védelmi vonalat a megelőzésben az alkoholos kézfertőtlenítő jelenti, mely a leghatékonyabb és leggazdaságosabb megoldás.
 
Amennyibe a kórházi dolgozók figyelembe veszik és betartják a kézhigiéne szabályait és használják a kézfertőtlenítő szert, nagymértékben nőhet a compliance. Ebben segítséget nyújt az 5 pont, hogy mikor elengedhetetlen a kézfertőtlenítő használata.
1. Mielőtt a beteget megérintjük.
2. Aszeptikus beavatkozást megelőzően.
3. Váladékkal történő expozíció után
4. A páciens érintését követően
5. Az ápolt személy környezetének érintése után.
A kesztyű alkalmazásától függetlenül minden esetben szükséges a kézfertőtlenítő használata. A kesztyű alkalmazása nem jelent teljes biztonságot, nem kerülhetjük el a kézfertőtlenítő használatát. Roppant mód fontos, hogy mind a kesztyűhasználat előtt, mind a kesztyű levételét követően alkalmazzuk a kézfertőtlenítő szert. A köztudattal ellentétben a kesztyű nem véd meg minket teljes mértékben, biztosnak kell lennünk abban, hogy a kórokozók nem terjednek át a betegről a személyzetre és vissza. Kulcsfontosságú, hogy minden betegnél új steril kesztyűt alkalmazzanak, megelőzve ezzel, hogy a fertőzések egyik betegről a másikra kerüljenek.
 
A betegzónában biztosítani kell a kézfertőtlenítő szereket és adagoló berendezéseket. Beszélünk itt a falra szerelhető kézfertőtlenítő rendszerekről, az ágy végéhez rögzíthető tartokról vagy  a hordozható személyi kézfertőtlenítő gélekről. 
Betegzóna alatt a következő területeket értjük:
 
maga a páciens
a pácienst körüli környezet - pl. ágynemű, éjjeli szekrény, stb.
a személyzet által érintett környezet  - pl. eszközök, gépek,
A betegellátás területén a betegzónában a kézfertőtlenítő kimagaslóan fontos szerepet játszik, hiszen itt elejét vehető a kórokozók elterjedése. Mindenre kiterjedő figyelemmel kell lennie a kórháznak, így a betegek és látogatóik számára is elérhetővé kell tenni a kézfertőtlelnítő rendszereket.
 
A megfelelő kézfertőtlenítő rendszer kiválasztása nem elegendő, a korház dolgozóit megfelelő oktatásban kell részesíteni a kézfertőtlenítő rendszer használatát illetően és nem utosó sorban  az ellenőrzés is nagyon fontos. Ugyanis az alapján kapható pontos kép a kézhigiéniás rendszer hatékonyságáról és hogy a  dolgozók milyen hatékonysággal alkalmazzák a készfertőtlenítő szert.