Az oldalon cookie-k vannak elhelyezve, hogy a lehető legnagyobb felhasználói élményt biztosítsuk az Ön számára. Az oldalon való böngészéssel hozzájárul a cookie-k használatához.

Elfogadom
Termékek Menü
06-20-328-8513

Kültéri, fűthető, kombinált szemmosó és vészzuhany egység fagyálló szigeteléssel

Ár:
3.674.490 Ft (2.893.299 Ft + ÁFA)
Cikkszám: GLH8317CTFP.220V
Elérhetőség: Előrendelhető

Leírás és Paraméterek

A 8317CTFP típusszámú, szabadon álló, kombinált fűthető vészzuhany, szemmosó egység egy teljesen felszerelt, beüzemelésre készen álló, az év mind a négy évszakában kültéren is használható munkavédelmi berendezés, mely folyamatos rendelkezésre állást biztosít kültéri helyszíneken extrém hideg időjárás esetén is, akár -34°C és +38°C hőmérséklet-tartományban.

A készreszerelt és a gyártási minőségellenőrzés során nyomáspróbának kitett kombi egység egy lábon álló, majdnem 2,5 méter magas szerkezet, melynek használatához nem szükséges külön helyiség, vagy épület, azt egyszerűen a szabad ég alá is ki lehet helyezni. A kombinált egység rögzítéséhez teherbíró padozatra van szükség. A termék kívülről egy jól szigetelt burkolatot kapott, melyen belül egy dupla szigetelésű, nagy teljesítményű fűtőszál fut, ami a termék belsejében lévő víz fagypont felett tartására szolgál, hogy a vészzuhany szükség esetén bármikor használható legyen.

Univerzális kialakításának köszönhetően a HAWS fűthető kombi egység vízbekötése történhet alulról és felülről is, megkönnyítve ezzel a helyi viszonyoknak való megfelelést. A bemenő víz ág fagymentes szigeteléséről, vagy a fagyhatár alatti odavezetéséről minden esetben gondoskodni kell!
 

A beépített, két régetű, 3/4"-os szigeteléssel ellátott fűtőszálat termosztát verézli, mely bekapcsol, amint a víz hőmérséklete 1,4°C alá süllyed. A sürgősségi vészzuhany, szemmosó egység vészzuhany szelepének nyitását egy húzókar teszi lehetővé, míg a szemmosó működtetéséről a derékmagasságban elhelyezett tolókar gondoskodik. A terméken nagy méretű, könnyen olvasható vészjelzések találhatók. A masszív, rozsdamentes acélból készült csőtartó és horganyzott szerelvények egy erős, korrózióálló berendezést eredményeznek.
 

A fűthető vészzuhany, szemmosó kombinált öblítő egység egy 76 liter/perc vízátfolyású vészzuhanyból és egy AXION MSR öblítőfejjel szerelt, 12 liter/perces szemmosóból áll. Az MSR egy a piacon egyedülálló, fordított áramlású szórásképpel rendelkező szemmosó fejegység, mely úgy öblíti le az arcot és a szemeket, hogy közben nem mossa bele a veszélyes szennyeződéseket a sérüléseknek szabadon kitett, érzékeny orrüregbe. A hagyományos szemmosók ugyanis jellemzően a szem külső sarkai felől befele öblítik át a szemeket, így a víz, és az általa lemosott savak, lúgok, szennyeződések az orr felé távoznak, ahol azok könnyedén a könnycsatornába kerülnek, ahol belső sérüléseket okozhatnak.

A HAWS AXION MSR szabadalmi bejegyzés alatt álló megoldása ezzel szemben kifelé mossa a szemeket, így a szennyeződések nem kerülhetnek be a könnycsatornába, majd onnan az orrüregbe. További előnye az MSR megoldásnak, hogy az öblítőfej szélesebb területen oszlatja el a vízsugarakat, így a fellépő nyomás szétoszlik és nem egy ponton éri a szemet, lehetővé téve a komfortos öblítést és segítve ezáltal a szemek megóvását.


A fűtött szemmosó és a vészzuhany magas műszaki szintre fejlesztett golyósszelepei nyitás után nyitva maradnak egészen a használat legvégéig, amikor is kézzel kell elzárni a szelepeket. Ez a folyamatos nyitás / nyitva maradás kiemelten fontos, mivel a szemmosóknál és vészzuhanyoknál kifejezetten tilos önelzáró, időzített öblítőszelepeket beépíteni, hiszen vészhelyzet esetén egészen addig nyitva kell maradni a szelepeknek, amíg a sérült személy igényli a szemmosás és öblítő zuhanyzást.
 

A szemmosó és vészzuhany szelepek teste sárgarézből készül, a golyósszelepeik és az elzárócsap tengelye pedig rozsdamentes acélból. A termék egészen hideg, akár -34°C-ig fagyálló kialakítású és termikus légtelenítő szelepekkel ellátott, így a szemmosó és vészzuhany egységei biztonsággal használhatók az év bármely napján.

A kültéri, fűthető vészzuhany és szemmosó kombinált egység megfelel az ANSI Z358.1 szemmosókra és vészzuhanyokra vonatkozó sztenderdnek, így használata eleget tesz a hatósági előírásoknak.
 

TERMÉKADATOK
 
Termék jellege kombinált vészzuhany és sürgősségi szemmosó egység
Felhasználási terület élelmiszeripar
Intézmények
Üzemihigiénia
Munkavédelem
Rendszer típusa kültéri szemmosók, vészzuhanyok és kombinált egységek
Garancia 12 hónap teljes körű telephelyi garancia
Borítás zöld
Működtetés a szelepek a nyitást követően folyamatosan nyitott állapotban maradnak, azok maguktól nem záródnak el egészen a manuális elzárásig
Vízátfolyás 11,4 és 75,7 l / perc
Üzemi nyomástartomány 2-6 bar
Teljesítmény 275 W
Maximum hőmérséklet fagyálló, a beépített fűtőegységnek és a szigetelésnek köszönhetően -34°C és +38°C közötti hőmérséklet-tartományban üzemszerűen használható
fűthető - a beépített nagy teljesítményű fűtőszál gondoskodik róla, hogy ne essen fagypont alá a víz hőmérséklete, így folyamatosan használható legyen a termék
Tápellátás 230V, hálózati
Kialakítás álló
Szemmosó golyósszelep 1/2" sárgaréz golyósszelep test, rozsdamentes acél golyó és tengely
Szemmosó működtetése nyomólapos, kézi
az AXION MSR (Medically Superior Response) kialakítású szemmosó egy forradalmian egyedi, szórásképű öblítést biztosít, melynek köszönhetően a fordított áramlású vízsugarak az érzékeny orrüregtől kifelé öblítik ki a maró szennyeződéseket a szemből, arcról
Vészzuhany golyósszelep 1" sárgaréz golyósszelep test, rozsdamentes acél golyó és tengely
Vészzuhany működtetése húzókaros, rozsdamentes acél
Rögzítés álló
Vízbekötés alsó vagy felső (rendelés előtt leegyeztetendő)
5/4 coll
Szerelés A 8317CTFP típusú kültéri, fagyálló, fűthető vészzuhany, szemmosó egység szerelése.
Karbantartás A szelepek belső alkatrészeinek tisztítása évente legalább egyszer szükséges. Az esetleges szennyeződések és a vízkő eltávolításával megóvhatók a kopóalkatrészek (pl.:tömítőgyűrűk).
Szabvány CE
EN15154-2:2006 - A sürgősségi vészzuhanyok megfelelőségére vonatkozó harmonizált szabvány - 2. rész - a direkt vízbekötéssel szerelt szemmosó egységek
2006/95/CE - Alacsony feszültség irányelv
EN 15154-1:2006 - A sürgősségi vészzuhanyok megfelelőségére vonatkozó harmonizált szabvány - 1. rész - a direkt vízbekötéssel szerelt vészzuhanyok laboratóriumok számára
ANSI Z358.1-2014 szabvány - Sürgősségi szemmosókról és vészzuhanyokról
EU 305/2011 - Építési termékekre vonatkozó szabályozás
EN 10224:2002 - Ötvözetlen acélcsövek és csőidomok víz és vizes folyadékok szállítására. Műszaki szállítási feltételek
Kiszerelés 1 db
Származási hely Svájc
VTSZ 8481809990

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!