Az oldalon cookie-k vannak elhelyezve, hogy a lehető legnagyobb felhasználói élményt biztosítsuk az Ön számára. Az oldalon való böngészéssel hozzájárul a cookie-k használatához.

Elfogadom
Termékek Menü
06-20-328-8513

Hegesztő kesztyű

A Maxwell Kft. munkavédelmi kesztyűk széles választékát kínálja, köztük a hegesztő kesztyűket is. Az oldalunkon megtalálható hegesztő kesztyűk kiváló minőségűek, és kifejezetten tervezve vannak a hegesztés során felmerülő kockázatok elleni védelemre. A kesztyűk biztosítják a hatékony hővédelmet, lángállóságot és mechanikai ellenállást, így garantálják a munkavállalók biztonságát és kényelmét a hegesztési tevékenység során. Válasszon a széles szín- és méretválasztékból!
Rendezés:
Nézet:
Gyártó: Portwest
Cikkszám: PW-A500RERXL
Előrendelhető
2.290 Ft 2.190 Ft
Gyártó: Portwest
Cikkszám: PW-A540BRRL
Előrendelhető
6.390 Ft 5.590 Ft
Gyártó: Portwest
Cikkszám: PW-A510BLUXL
Előrendelhető
2.290 Ft
Gyártó: Portwest
Cikkszám: PW-A530BRRXL
Előrendelhető
3.390 Ft

Miben különbözik a hegesztő kesztyű az egyéb védőkesztyűktől?

A hegesztők munkája magában rejti számos kihívást és veszélyt, amelyeket ki kell küszöbölniük ahhoz, hogy biztonságosan és hatékonyan végezhessék feladatukat. Az általános munkavédelmi kesztyűk rendszerint nem nyújtanak elegendő védelmet és funkcionalitást a hegesztési folyamatokhoz. Ezért a hegesztőknek speciális hegesztő kesztyűkre van szükségük, amelyek kifejezetten a hegesztési munkafolyamatokhoz lettek tervezve és kialakítva.

A hegesztő kesztyű különleges tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megkülönböztetik azt az átlagos munkavédelmi kesztyűtől. A legfontosabb jellemzői
 

 • Hővédelem
  A hegesztő munka során magas hőmérsékletek és lángok jelenhetnek meg. A hegesztő kesztyű speciális anyagokból készül, így ellenáll a magas hőmérsékletnek és védelmet nyújt a kéznek a forró fémek, izzó szikrák vagy lángok ellen. Ezek az anyagok általában szigetelő rétegeket tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a hő átjutását a kesztyűn.

   
 • Karcolás- és vágásállóság
  A hegesztés során éles tárgyakkal és anyagokkal való érintkezés gyakori. A hegesztő kesztyű ellenálló anyagokból készül, amely védelmet nyújt a karcolások, vágások és szúrások ellen. Gyakran tartalmaznak megerősített tenyérrészt vagy extra rétegeket a sebezhető területeken.


 • Kémiai védelem
  Bizonyos hegesztési folyamatok során vegyi anyagok is jelen lehetnek, amelyek potenciális veszélyt jelenthetnek a kéz bőrére. Néhány hegesztő kesztyű kémiai ellenálló képességgel rendelkezik, hogy megvédje a kéz bőrét a veszélyes anyagokkal szemben.


 • Rugalmasság és mozgékonyság
  A hegesztők precíziós munkát végeznek, amelyhez szükség van az ujjak és a kéz mozgékonyságára. A hegesztő kesztyk olyan anyagokból készül, amelyek rugalmas és lehetővé teszi a természetes kézfunkciók fenntartását. Ez lehetővé teszi a pontos munkavégzést és a jobb ellenőrzést a hegesztési folyamat során.


 • Hegesztési szikrák elleni védelem
  A hegesztés során szikrák és szemcsék keletkezhetnek, amelyek sérülést okozhatnak a kéz bőrén. A hegesztő kesztyű olyan anyagokból készül, amely ellenáll ezeknek a szikráknak, minimalizálva a bőr égési sérülésének kockázatát.


 • Speciális hő- és Izzadságelvezetés
  A hegesztés intenzív munkát jelent, amihez gyakran izzadás társulhat. A hegesztő kesztyű olyan anyagokból készül, amely lehetővé teszi az izzadság elvezetését, így a kéz száraz marad és kényelmesebbé válik a viselés.


 • Továbbfejlesztett tartósság
  A hegesztés során a kesztyű ki vannak téve extrém igénybevételnek, például éles hegesztőpálcák, durva felületek vagy hegesztési eszközök érintkezése miatt. A hegesztő kesztyű tartós anyagból készül, amely ellenáll a kopásnak és a szakadásnak, így hosszabb élettartammal rendelkezik, mint az átlagos munkavédelmi kesztyű.


 • Tűzvédelem
  A hegesztés során a tűz kockázata mindig jelen van. A hegesztő kesztyű olyan anyagokból készül, amelyek tűzálló tulajdonságokkal rendelkezik, és védelmet nyújt a lángokkal és tűzzel szemben.


 • Ergonomikus kialakítás
  A hegesztő kesztyű ergonomikusan tervezettek a kényelmes illeszkedés és mozgékonyság érdekében. Kialakítása lehetővé teszi a jobb fogást és a munkavégzési pontosságot, miközben a kesztyű megfelelő védelmet nyújt a kéz számára.

   

Különböző típusú hegesztő kesztyűk és jellemzőik

A hegesztő munka során a munkavállalók keze kiemelten ki van téve különböző veszélyeknek, ezért fontos megfelelő védelmet biztosítani számukra. A hegesztő kesztyű különböző típusai állnak rendelkezésre, amelyek különböző igényeket elégítenek ki. Ismerjük meg ezeket a típusokat és jellemzőiket:
 

Hosszúszárú hegesztő kesztyű: Ez a típusú kesztyű a kezet és az alkarokat is védik. A hosszabb szár megnövelt védelmet nyújt a forró anyagokkal, szikrákkal és spriccelő fémekkel szemben.

Rövidszárú hegesztő kesztyű: Ez a kesztyűtípus rövidebb szárral rendelkeznek, de továbbra is hatékony védelmet nyújtanak a kéz számára. Könnyebb és mozgékonyabb viseletet biztosítanak a könnyebb munkafolyamatokhoz.


Ujjatlan hegesztő kesztyű: Az ujjatlan kesztyű kivágott ujjakkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a pontosabb érintést és mozgékonyságot a hegesztés során. Ezek ideálisak, ha finomabb munkát kell végezni a hegesztés során.


Ujjas hegesztő kesztyű: Az ujjast kesztyűk minden ujjat külön védenek. Ez a típusú kesztyű hatékony védelmet nyújt a kéz minden részére és lehetővé teszi a nagyobb erőkifejtést és fogást.


Ergonomikus kialakítású kesztyű: Ezek a kesztyű speciális tervezéssel rendelkezik, amely kényelmes és könnyű viseletet biztosít. Az ergonomikus kialakítás segíti a kezdeti fáradtság csökkentését és növeli a munkavégzés hatékonyságát.


Milyen anyagokból készül a hegesztő kesztyű?

A hegesztő kesztyű gyártásában számos különböző anyag és technológia kerül felhasználásra, amelyek lehetővé teszik a hatékony védelmet és a tartósságot a hegesztők számára. A megfelelő anyagválasztás és technológia alkalmazása kulcsfontosságú a munkavédelem és a kényelem szempontjából. Ismerjük meg néhányat ezek közül.
 

Bőr: A bőr az egyik leggyakrabban használt anyag a hegesztő kesztyű gyártásában. A marhabőr kiváló hő- és lángállósággal rendelkezik, és tartós anyagnak számít. A bőr kesztyűk kiválóan védenek a hőtől, szikráktól és karcolásoktól.

Kevlár: A Kevlár egy rendkívül erős és kopásálló szintetikus anyag, amelyet gyakran használnak a hegesztő kesztyűk gyártásában. A Kevlár szálak kiváló hő- és vágásvédelmet nyújtanak, valamint ellenállnak a kémiai anyagoknak és az abrazív hatásoknak.


NOMEX®: A NOMEX® egy olyan rost, amely kiváló hő- és lángállósággal rendelkezik. Ez az anyag ellenáll a magas hőmérsékleteknek és a lángoknak, így hatékony védelmet nyújt a hegesztők számára.


Alumínium bevonat: Az alumínium bevonatú hegesztő kesztyű extra hővédelmet nyújtanak. Az alumínium réteg visszaveri a hőt és a sugárzást, így minimalizálja a kéz hőhatását.


PVC:
A PVC (polivinil-klorid) bevonatot gyakran használják a hegesztőkesztyűkön, mivel ellenálló a savaknak, lúgoknak és vegyi anyagoknak. Ez a bevonat továbbá vízállóvé teszi a kesztyűket és hozzájárul az ellenállásukhoz a karcolásokkal és szakításokkal szemben.

 

Az alkalmazott hegesztő kesztyűnek meg kell felelnie a munkavédelmi előírásoknak és irányelveknek. Ezek a szabályozások meghatározzák a megfelelő védelem szintjét, amelyet a hegesztő kesztyűnek nyújtania kell a munkavállalók számára. A munkáltatóknak és munkavállalóknak egyaránt kötelessége betartani ezeket az előírásokat, amelyek magukban foglalhatják a megfelelő kesztyű kiválasztását, a rendszeres ellenőrzéseket és az új hegesztő kesztyűk beszerzését, ha szükséges.
 

A hegesztő kesztyűknek megfelelően címkézetteknek kell lennie amin feltüntetik a védelmi tulajdonságaikat, például a hő- és lángállóságot, a szabványoknak való megfelelést, valamint az esetleges kémiai védelmet. Fontos, hogy a munkavállalók megfelelő képzést és tájékoztatást kapjanak a hegesztő kesztyű helyes használatáról, gondozásáról és cseréjéről.
Az anyagok és technológiák folyamatos fejlődése további innovációkat hoz a hegesztőkesztyű terén, amelyek még hatékonyabb védelmet és kényelmet biztosítanak a hegesztők számára.