Az oldalon cookie-k vannak elhelyezve, hogy a lehető legnagyobb felhasználói élményt biztosítsuk az Ön számára. Az oldalon való böngészéssel hozzájárul a cookie-k használatához.

Elfogadom
Termékek Menü
06-20-328-8513

Vágásbiztos kesztyű

A Maxwell Kft. kínálatában kiemelkedő vágásálló kesztyűk találhatók, beleértve az ATG és Portwest márkákat is. Ezek a prémium minőségű védőkesztyűk az éles eszközökkel vagy anyagokkal dolgozó munkavállalók kézvédelmét szolgálják. Az ATG és Portwest kesztyűk széles választékban állnak rendelkezésre, különböző vágásbiztonsági szintekkel és anyagokkal, biztosítva a megfelelő illeszkedést és kényelmet. Az ATG és Portwest márkák minősége és megbízhatósága garanciát nyújtanak a hosszú távú kézvédelemre.
Rendezés:
Nézet:
Gyártó: Portwest
Cikkszám: PW-A667B8RM
Raktáron
4.590 Ft 3.690 Ft
Gyártó: Portwest
Cikkszám: PW-AP81B4RXS
Előrendelhető
3.190 Ft 2.590 Ft
Gyártó: Portwest
Cikkszám: PW-A655BLUS
Előrendelhető
2.490 Ft 1.990 Ft
Gyártó: Portwest
Cikkszám: PW-A665GRRM
Előrendelhető
3.390 Ft 2.690 Ft
Gyártó: Portwest
Cikkszám: PW-A671K8RXS
Előrendelhető
3.390 Ft 2.690 Ft
Gyártó: Portwest
Cikkszám: PW-A674K8RXS
Előrendelhető
5.490 Ft 4.390 Ft
Gyártó: Portwest
Cikkszám: PW-A672K8RXS
Előrendelhető
3.390 Ft 2.690 Ft
Gyártó: Portwest
Cikkszám: PW-A670K8RXS
Előrendelhető
3.090 Ft 2.490 Ft

VÁGÁSBIZTOS KESZTYŰ

Az ipari és szakmai környezetekben a munkavédelem kiemelkedő fontosságú. A megfelelő védőfelszerelések kiválasztása és használata nem csak a dolgozók biztonságát garantálja, hanem a hatékonyságot és a termelékenységet is növelheti. Az egyik ilyen létfontosságú eszköz a vágásbiztos kesztyű, amely sokféle munkaterületen hozzájárul a sérülések megelőzéséhez és a kockázatok minimalizálásához. 
 

Mire szolgál a vágásbiztos kesztyű?

A vágásbiztos kesztyű célja az éles szegmensek, éles eszközök és más vágóanyagok által okozott sérülések megelőzése. Ez a típusú kesztyű speciális anyagokból készül, amelyek képes ellenállni a vágó hatásoknak, így védelmet nyújt a vágások, szúrások és horzsolások ellen.


Milyen területeken használják a vágásbiztos védőkesztyűt?

 1. Gyártás és ipar
  Gyártóüzemekben és ipari környezetekben számos olyan feladat merül fel, amely során éles tárgyakkal vagy gépekkel dolgoznak. Például a fémek vágása, darabolása vagy a gépek karbantartása során a vágásbiztos kesztyű védelmet nyújt a vágásbiztos munkavédelmi kesztyű a munkavállalók kezeinek.

 2. Építőipar
  Az építőiparban gyakran találkozunk olyan anyagokkal, amelyek vágóhatásúak lehetnek, például éles acél vagy más építőanyagok. A vágásbiztos kesztyű itt is kulcsfontosságú, hiszen az építők kezei folyamatosan kitéve vannak sérülések veszélyének.

   
 3. Csomagolás és logisztika
  Raktárakban és logisztikai központokban a csomagolás, árukezelés és szállítás során a dolgozók gyakran érintkeznek éles tárgyakkal, például vágóélekkel vagy törékeny anyagokkal. A vágás elleni kesztyű segít minimalizálni a sérüléseket.

   
 4. Élemiszeripar
  Az élelmiszeriparban a konyhai munka során gyakran vannak jelen éles kések és vágóeszközök. A vágásbiztos kesztyű ebben az esetben nem csak a sérülések, hanem az élelmiszerekkel való érintkezés miatti fertőzésveszély csökkentésében is segíthetnek.
   
 5. Kémiai és vegyi ipar
  A vegyi anyagokkal dolgozók esetében a vágásbiztos kesztyű mellett kémiai ellenállás is fontos szempont lehet. Ez a kesztyű megvédheti a bőrt a veszélyes vegyszerekkel szemben is.


A vágásbiztos kesztyűk kiemelkedő fontossága nem csak a dolgozók fizikai biztonságát, hanem a munkahelyi hatékonyságot és termelékenységet is befolyásolja. Az ilyen típusú kesztyűk kiválasztása és megfelelő használata kulcsfontosságú a munkahelyi balesetek és sérülések minimalizálásában. Az ipari, gyártási, építőipari, logisztikai, élelmiszeripari és vegyipari területeken történő alkalmazásuk révén a vágásbiztos kesztyűk hozzájárulnak a biztonságos és hatékony munkavégzéshez.

 

Milyen anyagokból készül a vágásbiztos keszytyű?

 • Rozsdamentes acélból szőtt vágásbiztos kesztyű
  Ez a típusú kesztyű rozsdamentes acéllal szőtt szálakból készül. A legfontosabb előnye a hosszú élettartam és a megbízható vágásbiztonság. A különböző szövési mintázatok lehetővé teszik a különböző vágásbiztonsági szintek elérését. Ideálisak például a hús- és élelmiszeriparban, ahol éles késekkel dolgoznak.

   
 • Különleges szintetikus anyagok
  A modern technológia lehetővé tette olyan speciális szintetikus anyagok fejlesztését, amelyek kiváló vágásbiztonságot nyújtanak. Ezekből az anyagokból készült vágás elleni kesztyű gyakran rendelkezik kiegészítő tulajdonságokkal, mint például ellenállás a vegyszerekkel vagy hővel szemben. A műanyag- és szálkeverékek sokféle munkahelyi környezetben hatékonyan használhatók.

 • Kötött vágásbiztos védőkesztyű
  Ez a kesztyű pamut, nylon vagy más anyagokból készül, amelyre speciális vágásbiztos réteget helyeznek. Bár nem mindig nyújtanak olyan magas szintű vágásbiztonságot, mint az acélból szőtt vagy szintetikus anyagokból készült változat, sokkal kényelmeseb és légáteresztőb lehetnek. Ez a kesztyű például könnyű gyártási munkáknál vagy raktári feladatok során lehet hasznos.

   

Vágásbiztonsági Osztályok és értékelések

A vágásbiztos kesztyű teljesítményét és vágásbiztonságát különböző osztályokba sorolják, amelyek meghatározza hogy milyen mértékben képes védeni az éles tárgyaktól származó sérülésektől. A leggyakrabban használt osztályozás az EN 388 szabvány szerinti rendszer, amely a vágásbiztonságot, szúrásbiztonságot, szakításbiztonságot és kopásállóságot értékeli.
 

 • Vágásbiztonsági osztály 1: Alacsony szintű vágásbiztonságot jelöl. Ebben az osztályban a kesztyűk alkalmasak lehetnek könnyebb munkákhoz, ahol a vágásveszély viszonylag kicsi.
   
 • Vágásbiztonsági osztály 2: Közepes szintű vágásbiztonságot jelöl. Ezek a kesztyűk már alkalmasak olyan feladatokra, ahol a vágásveszély mérsékelten magas lehet.
   
 • Vágásbiztonsági osztály 3: Közepes-hosszú szintű vágásbiztonságot jelöl. Ezek a kesztyűk alkalmasak olyan munkákhoz, ahol a vágásveszély jelentős lehet.
   
 • Vágásbiztonsági osztály 4: Magas szintű vágásbiztonságot jelöl. Ebben az osztályban a kesztyűk már komoly védelmet nyújtanak magas vágásveszély mellett.
   
 • Vágásbiztonsági osztály 5: A legmagasabb szintű vágásbiztonságot jelenti. Ezek a kesztyűk alkalmazhatók olyan veszélyes munkák során, ahol a vágásveszély extrém magas.
   

A vágásbiztonsági osztályok segítenek az embereknek kiválasztani a megfelelő kesztyűt a konkrét munkakörnyezetükhöz és feladatukhoz. Fontos megérteni, hogy a vágásbiztonság mellett más tényezők, például a kényelem, a szakításbiztonság és a kopásállóság is befolyásolhatják a megfelelő kesztyű kiválasztását


Melyik típusú és osztáyú vágásbiztos kesztyű a legmegfelelőbb az adott iparágakban?

Miért létfonstosságú a megfelelő vágásbiztonságú kesztyű kiválasztása?
Az éles tárgyakkal történő munkavégzés sérüléseket és baleseteket okozhat, amelyek komoly egészségügyi és gazdasági következményekkel járhatnak. A megfelelő vágásbiztos kesztyűk kiválasztása a megelőzés kulcsa, amely minimálisra csökkentheti a sérülések és a munkahelyi balesetek kockázatát. Az osztályozás és a megfelelő anyag kiválasztása lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy hatékonyan és biztonságosan dolgozhassanak az éles tárgyak veszélyével.

 

 1. Gyártás és Ipari Környezetek
  Az éles tárgyakkal és gépekkel dolgozó ipari és gyártói területeken a vágásbiztos kesztyűk elengedhetetlenek. Itt gyakran szükség van magasabb vágásbiztonsági szintű kesztyűkre, mivel az éles anyagok és gépek sérülést okozhatnak. Az acélból szőtt vagy szintetikus anyagokból készült, legalább 3-as osztályú kesztyűk megfelelőek lehetnek, mivel ezek a környezetek magas vágásveszélyt hordoznak.

   
 2. Építőipar és kőműves munkák
  Az építőiparban, ahol acéllemezeket, tégla- és kődarabokat mozgatnak, a vágásbiztos kesztyűk kritikus fontosságúak. Itt is érdemes legalább 3-as osztályú vágásbiztos kesztyűket alkalmazni, hogy védelmet nyújtsanak az éles anyagok okozta sérülések ellen.

   
 3. Élelmiszeripar és konyhai munkák
  Az élelmiszeriparban és konyhai munkakörnyezetekben éles késekkel való dolgozás miatt a vágásbiztos kesztyűk fontosak. Itt a komfort is számít, ezért a 2-es vagy 3-as osztályú vágásbiztos kesztyűk közül választhatunk, amelyek lehetővé teszik a precíz munkavégzést.
   
 4. Raktárak és logisztika
  A raktárakban és logisztikai központokban az anyagmozgatás során éles tárgyakkal való érintkezés gyakori. Itt a kényelem és a mozgékonyság is fontos, így a 2-es osztályú vágásbiztos kesztyűk jó választás lehetnek.

   
 5. Vegyi és kémiai ipar
  A vegyi és kémiai iparban a veszélyes anyagokkal való munkavégzés mellett a vágásbiztonság és a vegyszerállóság is szempont. Olyan 3-as vagy 4-es osztályú kesztyűket érdemes választani, amelyek emellett ellenállnak a vegyszereknek is.