Az oldalon cookie-k vannak elhelyezve, hogy a lehető legnagyobb felhasználói élményt biztosítsuk az Ön számára. Az oldalon való böngészéssel hozzájárul a cookie-k használatához.

Elfogadom
Termékek Menü
06-20-328-8513

Lathatósági kabát

A Portwest és Sir Safety System láthatósági kabátok kiváló minőségű és biztonságos védőfelszereléseket kínálnak a munkavállalók számára. Termékeink szigorúan megfelelnek az EN ISO 20471 és más fontos biztonsági szabványoknak, biztosítva a maximális láthatóságot és védelmet. Vízállóságuk, szélállóságuk és hőszigetelésük ideális választássá teszik őket akár az építkezéseken, útépítési munkáknál, vagy éjszakai műszakban dolgozóknak. A praktikus tervezés és a kényelmes anyagok segítenek a munkavállalóknak abban, hogy biztonságosan és kényelmesen végezhessék feladataikat a legkeményebb körülmények között is.
Rendezés:
Nézet:
Gyártó: Portwest
Cikkszám: PW-S490YERS
Előrendelhető
31.790 Ft 26.990 Ft
Gyártó: Portwest
Cikkszám: PW-PW375BKOS
Előrendelhető
25.090 Ft 21.290 Ft
Gyártó: Portwest
Cikkszám: PW-FR61YNRS
Előrendelhető
59.990 Ft 50.990 Ft
Gyártó: Portwest
Cikkszám: PW-T400YBRS
Előrendelhető
39.790 Ft 33.790 Ft
Gyártó: Portwest
Cikkszám: PW-C469OBRS
Előrendelhető
31.790 Ft 26.990 Ft
Gyártó: Portwest
Cikkszám: PW-MV35ONRS
Előrendelhető
64.290 Ft 54.690 Ft

Láthatósági kabátok jellemzői

Láthatósági kabátok kínálják a munkavállalók számára a maximális biztonságot és kényelmet a rossz időjárási körülmények között is. Ezek a kabátok számos elengedhetetlen tulajdonsággal rendelkeznek, amelyeket fontos figyelembe venni vásárlás előtt
 

 1. Vízállóság: A láthatósági kabátok vízálló anyagból készülnek, amely megakadályozza a nedvesség behatolását. Az ilyen kabátok speciális vízálló bevonattal rendelkeznek, amely megvédi a viselőjüket az esőtől és a nedvességtől.
   
 2. Szélállóság: A kabátok szélálló anyagból készülnek, ami megakadályozza a hideg szél behatolását. Ez különösen fontos hideg időjárási körülmények között, amikor a huzat kellemetlenné teheti a munkát.
   
 3. Hideg elleni védelem: Sok láthatósági kabát belső szigeteléssel rendelkezik, amely melegen tartja a viselőjét hideg időben. A kényelmes és meleg bélés garantálja a megfelelő hőmérsékletet, így a munkavállalók kényelmesen dolgozhatnak hideg időben is.
   
 4. UV-sugárzás elleni védelem: Bizonyos láthatósági kabátok anyaga UV-sugárzás elleni védelmet nyújt, amely fontos a hosszabb kitettség esetén. Ez védi a viselőjét a nap káros hatásaitól, különösen a szabadban végzett munkák során.
   
 5. 3M szalagok és magas láthatóságú anyag: A láthatósági kabátok gyakran 3M reflektív szalagokkal vannak ellátva, amelyek növelik a láthatóságot rossz fényviszonyok között is. A kabát anyaga magas láthatóságú és könnyen felismerhető, ami segít a munkavállalók biztonságának garantálásában még rossz látási körülmények között is.
   

Ezek a jellemzők teszik a láthatósági kabátokat ideális választássá minden olyan munkavállaló számára, aki számára fontos a biztonság és a kényelem, függetlenül az időjárási körülményektől. Az ilyen kabátok nemcsak megfelelnek a szükséges biztonsági előírásoknak, hanem a viselőjük kényelmét is biztosítják a munka során.


Láthatósági kabátok méretezése és színválasztéka

Láthatósági kabátok esetében az elérhető méretek és színek széles választékban érhetők el, hogy megfeleljenek különböző munkakörnyezetek és felhasználási célok igényeinek. Az ügyfelek számára fontos lehet, hogy a megfelelő méretet és színt válasszák a kényelem, láthatóság és stílus szempontjából.
 

Méretek
A jól láthatósági kabátok általában többféle méretben kaphatók, például XS, S, M, L, XL, XXL stb. A méretválasztásnál fontos figyelembe venni a viselője testalkatát és a munkához szükséges mozgásteret. Az elérhető méretek táblázatban vagy mérettáblázatban kerülnek bemutatásra, hogy az ügyfelek könnyen kiválaszthassák a számukra megfelelő méretet.
 

Színek
Láthatósági kabátok különböző színekben kaphatók, és különböző iparágakban alkalmazzák ezeket a színeket a megfelelő láthatóság és biztonság érdekében. A színválasztásnak jelentős szerepe van az emberek felismerhetőségében, különösen rossz fényviszonyok között vagy forgalmas munkaterületeken. Néhány példa arra, hogy mely területeken milyen színeket részesítenek előnyben és miért.

 

 • Narancssárga és sárga - Útépítés, közúti munkák
  A narancssárga és sárga színű láthatósági kabátok kiemelkedően fontosak az útépítési és közúti munkák területén. Ezek a színek a legjobban láthatóak még rossz fényviszonyok között is, például hajnalban, alkonyatkor vagy ködös időjárásban. A járművezetők könnyebben észlelik a munkásokat és figyelnek a biztonsági zónákra.

   
 • Piros - Tűzoltók, sürgősségi szolgálatok
  A piros láthatósági kabátokat általában tűzoltók és különféle sürgősségi szolgálatok alkalmazzák. A piros szín azonnal felismerhetővé teszi a vészhelyzetben lévő személyeket, és segít az embereknek gyorsan reagálni a sürgős helyzetekre.

   
 • Kék - Biztonsági személyzet
  A kék szín gyakran a biztonsági személyzet jelölésére használt, például bevásárlóközpontokban, múzeumokban vagy rendezvényeken. Ez a szín egyfajta nyugalmat és biztonságot sugároz, mely fontos a biztonsági személyzet pozitív megítélése szempontjából.

   
 • Zöld - Környezetvédelmi- és parkgondnokok
  A zöld szín a természetességet és a környezetvédelmet jelképezi. Kertészeti vagy parkfenntartási területeken alkalmazzák, hogy a munkások ne zavarják meg a környezet egyensúlyát, és könnyebben beleolvadjanak a környezetbe.


Fontos megérteni, hogy a színválasztásnak nagy hatása lehet a láthatóságra és a biztonságra. A megfelelő színkódolás segíti a munkások és az emberek azonosítását, növeli a munkaterület biztonságát, és hozzájárul a balesetek megelőzéséhez. A különböző színek segítik a különböző munkaterületeken dolgozókat, hogy egyszerűen megkülönböztethetőek legyenek, és biztonságosan végezhessék munkájukat még a legnehezebb körülmények között is.

Mely területek elengedhetetlen kelléke a láthatósági kabát?

Láthatósági kabátokat olyan munkaterületeken és tevékenységeknél ajánlott használni, ahol a magas láthatóságú ruházat elengedhetetlen a munkavállalók biztonsága szempontjából. Ezek a kabátok kritikus szerepet játszanak a munkások védelmében, különösen olyan helyeken, ahol a rossz látási viszonyok, például alacsony fényviszonyok vagy ködös időjárás okozhatnak veszélyt. Íme néhány példa a munkaterületekről és tevékenységekről, ahol a láthatósági kabátok széles körben alkalmazhatók.
 

 1. Építkezések és felújítások
  Az építkezési területeken és felújítási projekteken dolgozó munkásoknak kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a láthatóságra. A jól láthatósági kabátok segítenek abban, hogy ők maguk és a járművezetők is egymást könnyen észleljék, különösen az építési területeken, ahol sok jármű és munkagép van jelen.
   
 2. Útépítési munkák
  Útépítési projekteken dolgozó munkások számára a láthatósági kabátok elengedhetetlenek. A narancssárga vagy sárga kabátok növelik a munkások láthatóságát, így a gépjárművezetők idejében észlelik őket, még alacsony fényviszonyok között is.
   
 3. Raktárak és logisztika
  Raktárakban és logisztikai központokban dolgozók gyakran mozognak nagy járműforgalom között. A láthatósági kabátok segítenek azonosítani őket a teherautóvezetőknek és más munkavállalóknak, csökkentve ezzel a balesetek kockázatát.
   
 4. Közlekedés és vasúti dolgozók
  A vasúti pályaudvarokon és a közlekedési területeken dolgozók számára fontos a magas láthatóság. A kabátok segítenek a vonatok vezetőinek, illetve az utasoknak észlelni a munkásokat még rossz fényviszonyok között is.
   
 5. Repülőterek
  Repülőtereken dolgozó munkásoknak, például irányítóknak és földi személyzetnek, fontos a magas láthatóság. A láthatósági kabátok segítik a repülőgépek személyzetét azonosítani, különösen rossz időjárási körülmények között.

 6. Biztonsági szolgálatok
  Biztonsági személyzetnek dolgozók, mint például őrző-védő szolgálatok tagjai, jelentős részt játszanak a közterületek biztonságában. A láthatósági kabátok segítik őket, hogy könnyen felismerhetőek legyenek, így hatékonyabban végezhetik munkájukat.
   
 7. Vészhelyzetekben dolgozók
  Vészhelyzetekben, például tűzoltók, mentőszolgálatok és rendőrök számára a láthatósági kabátok létfontosságúak lehetnek. A magas láthatóságú színek és fényvisszaverő csíkok segítik a sürgős szolgálatokat a gyors és hatékony beavatkozásban.
   
 8. Olajipar és vegyipar
  Az olajipari és vegyipari területeken dolgozók gyakran találkoznak veszélyes anyagokkal és nagy gépjárműforgalommal. A láthatósági kabátok növelik a munkások láthatóságát, segítve ezzel a balesetek elkerülését.
   
 9. Éjszakai munkavégzés
  Éjszakai műszakban dolgozók, például rakodómunkások vagy éjszakai építőmunkások, fokozottan veszélyeztetettek lehetnek a járművek által okozott balesetekben. A láthatósági kabátok segítik a munkásokat abban, hogy jól láthatók legyenek még a sötétben is.
   
 10. Szabadidős tevékenységek
  Olyan szabadidős tevékenységek során, mint például futás vagy biciklizés, különféle színű és kialakítású láthatósági kabátok segítik a sportolókat a biztonságos közlekedésben.


Ezek a példák szemléltetik, hogy a láthatósági kabátoknak mennyire sokféle területen van jelentősége. A megfelelően kiválasztott és viselt láthatósági kabátok nemcsak a munkásokat, hanem az egész közösséget is védik a balesetek ellen, biztosítva ezzel a munkavégzés biztonságát és hatékonyságát. Azok a területek, ahol a magas láthatóságú ruházat alkalmazása ajánlott, folyamatos figyelmet és gondos tervezést igényelnek az emberek és a környezet biztonsága érdekében.

 

Kényelem és funkcionalítás

Láthatósági kabátok esetében a kényelem és funkcionalitás kulcsfontosságú tényezők, hiszen ezek a ruházatok nemcsak biztonságot, hanem kényelmet is kell nyújtaniuk a viselőjüknek, különösen hosszú munkanapok vagy változékony időjárási körülmények között. A következőkben részletezem, hogy hogyan járulnak hozzá ezek a tényezők a kényelemhez és funkcionalitáshoz.
 

 • Légáteresztő anyag és bélés
  A minőségi láthatósági kabátok általában légáteresztő anyagból készülnek, ami lehetővé teszi a levegő áramlását, miközben a viselő szárazon és kényelmesen marad még hosszú viselés során is. A belső bélés, például pamut vagy hálós anyag, tovább növeli a kényelmet, hűvösen tartva a viselőjét forró időben, és melegen hideg időjárás esetén.
   
 • Praktikus zsebek
  A láthatósági kabátok általában rendelkeznek különböző zsebekkel, amelyek lehetővé teszik a munkások számára, hogy könnyen tárolják és hozzáférjenek eszközeikhez és személyes tárgyaikhoz. Ezek a zsebek lehetnek külső és belső zsebek is, segítve a kisebb eszközök, például telefon vagy noteszgép biztonságos tárolását.
   
 •  Cipzárak és rejtett kapucni
  A kényelem érdekében a láthatósági kabátok általában kétutas cipzárral rendelkeznek, amely lehetővé teszi a könnyű hozzáférést és szellőzést. Emellett a rejtett kapucni lehetővé teszi, hogy a viselő szükség esetén könnyen védekezhessen az esős vagy szeles időjárás ellen, miközben a kapucni diszkréten elrejthető, amikor nincs rá szükség.
   
 • Hőszigetelés és vízállóság
  A jó minőségű láthatósági kabátok gyakran hőszigetelő anyaggal vannak bélelve, amely melegen tartja a viselőjét hidegebb időjárás esetén. Emellett a külső anyag speciális vízálló kezelést kaphat, amely megakadályozza a víz behatolását, így a viselő mindig szárazon marad akár esős időben is.
   

A minőségi anyagok és kifinomult tervezés egyesítése révén a láthatósági kabátok a munkavállalók kényelmét és biztonságát szolgálják. Fontos megemlíteni az ergonomikus kialakítást is, amely lehetővé teszi a szabad mozgást, így a munkások kényelmesen és hatékonyan dolgozhatnak. Ezen kívül, a reflexív és fluoreszkáló anyagok mellett a modern technológia is bekerült ezekbe a kabátokba. Egyes modellek beépített LED világítást tartalmaznak, ami növeli a láthatóságot még rossz fényviszonyok között is. Mindez összességében azt eredményezi, hogy a láthatósági kabátok a munkaterületeken dolgozók számára nem csak egy egyszerű ruhadarabok, hanem egyfajta fejlett védőfelszerelések, amelyek maximális biztonságot és kényelmet nyújtanak.


Milyen szabványoknak kell megfelelnie a láthatósági kabátoknak

Láthatósági kabátok esetében az alkalmazott biztonsági szabványok létfontosságúak, mivel ezek garantálják a termékek minőségét és megfelelőségét a szükséges biztonsági előírásoknak.
 

EN ISO 20471 - Maximális láthatóság szabványa
Az egyik legismertebb és legfontosabb szabvány a EN ISO 20471, mely a láthatósági ruházat általános követelményeit határozza meg. Ennek a szabványnak való megfelelés számos fontos elemet tartalmaz.

 

 • Fényvisszaverő csíkok
  Az EN ISO 20471 előírja a láthatósági kabátokon alkalmazott fényvisszaverő csíkok elhelyezését és méretét. Ezek a csíkok növelik a viselő láthatóságát rossz fényviszonyok között is.

 • Színek és háttérszín
  A szabvány meghatározza a megengedett fluoreszkáló és háttérszíneket, biztosítva, hogy a ruházat színei maximálisan kontrasztosak legyenek, ami növeli a láthatóságot.
   
 • Anyagminőség
  Az EN ISO 20471 meghatározza az anyagok minőségét és tartósságát. A láthatósági kabátok anyagainak meg kell felelniük bizonyos kopásállósági és mosásállósági követelményeknek.
   
 • Tervezési követelmények
  A szabvány specifikálja a kabátok kialakításának követelményeit, beleértve a zsebek elhelyezését és méretét, valamint a kapucni és a mandzsetta kialakítását.
   
 • Biztonsági osztályok
  Az EN ISO 20471 osztályozza a láthatósági kabátokat három fokozatba (Osztály 1-től Osztály 3-ig) az alapján, hogy milyen mértékben növelik a viselőjük láthatóságát. Minél magasabb a biztonsági osztály, annál jobban növeli a kabát a láthatóságot.Ezen biztonsági szabványoknak való megfelelés nem csak a viselő biztonságát garantálja, hanem a vállalatoknak is nyugalmat ad, hiszen biztosak lehetnek abban, hogy alkalmazottaik megfelelő védőfelszerelést viselnek a munkaterületen. Emellett hozzájárul a munkahelyi balesetek és sérülések csökkentéséhez, mivel a jól láthatósági kabátok segítik a munkásokat, hogy még a rossz látási körülmények között is jól láthatóak legyenek a járművezetők és más munkatársak számára. Ezáltal az EN ISO 20471 szabványnak való megfelelés alapvető fontosságú a munkavédelem terén.

   

Láthatósági kabátok esetében az EN ISO 20471 mellett más szabványoknak is meg kell felelniük, attól függően, hogy a termék milyen környezetben és milyen célra használható. Néhány további fontos szabvány a következők
 

EN 343 - Vízállóság és légáteresztő képesség
Ez a szabvány meghatározza a ruházat vízállóságát és légáteresztő képességét. Fontos, hogy a láthatósági kabátok ne csak láthatók legyenek, hanem meg is óvják a viselőt az esőtől és más nedvességtől.

 

EN 342 - Hideg elleni védelem
Ez a szabvány a hideg környezetben használt védőruházat követelményeit szabályozza. A hideg elleni védelem fontos, különösen olyan munkakörnyezetekben, ahol alacsony hőmérséklettel kell szembenézni.

 

EN 1149 - Antisztatikus tulajdonságok
Ha a munkakörnyezetben elektrosztatikus kisülések lehetnek jelen, fontos, hogy a láthatósági kabátok antisztatikus tulajdonságokkal rendelkezzenek, hogy megakadályozzák a potenciális tűzveszélyt.

 

EN 11612 - Hő- és lángállóság
Ha a munkakörnyezetben hőforrások vagy lángok lehetnek jelen, a láthatósági kabátoknak hő- és lángálló tulajdonságokkal kell rendelkezniük, hogy megvédjék a viselőt a sérülésektől.


Ezen szabványoknak való megfelelés alapvető fontosságú a biztonságos munkavégzéshez, hiszen garantálják, hogy a láthatósági kabátok nemcsak jól láthatók, hanem megfelelnek a környezeti kihívásoknak és a munkakörnyezet speciális igényeinek is.