Az oldalon cookie-k vannak elhelyezve, hogy a lehető legnagyobb felhasználói élményt biztosítsuk az Ön számára. Az oldalon való böngészéssel hozzájárul a cookie-k használatához.

Elfogadom
Termékek Menü
06-20-328-8513

Munkavédelmi cipők - Lábbelik

Fedezze fel az oldalunkon található munkavédelmi cipők és lábbelik széles választékát, melyek kiváló minőségű anyagokból készültek és megfelelnek a legszigorúbb biztonsági előírásoknak. Nálunk megtalálja az Ön munkaköréhez legmegfelelőbb lábbelit, amely kényelmes viseletet biztosít és maximális védelmet nyújt a munkavégzés során. Válasszon olyan gyártók termékeiből, mint a Puma vagy a Beta, akik már évek óta bizonyítják megbízhatóságukat és minőségüket a munkavédelmi piacon. Ha fontos az Ön számára a biztonságos és komfortos munkavégzés, akkor ne habozzon, válasszon a széles választékunkból és biztosítsa magát a legjobb minőségű munkavédelmi lábbelikkel!
Rendezés:
Nézet:
Gyártó: Puma
Cikkszám: PUM-643060-39 S1P
Előrendelhető
49.190 Ft
Gyártó: Puma
Cikkszám: PUM-643100-39 S3
Előrendelhető
45.490 Ft
Gyártó: Puma
Cikkszám: PUM-643160-39 S1P
Raktáron
51.890 Ft
Gyártó: Puma
Cikkszám: PUM-640030-36
Előrendelhető
49.190 Ft
Gyártó: Puma
Cikkszám: PUM-640020-39
Előrendelhető
49.190 Ft
Gyártó: Puma
Cikkszám: PUM-640721-39
Előrendelhető
66.890 Ft
Gyártó: Puma
Cikkszám: PUM-644110-36 S1P
Raktáron
45.990 Ft
Gyártó: Puma
Cikkszám: PUM-630211-39
Előrendelhető
72.190 Ft
Gyártó: Puma
Cikkszám: PUM-643910-36
Előrendelhető
49.190 Ft

MUNKAVÉDELMI CIPŐK

A munkavédelmi cipők olyan speciálisan tervezett lábbelik, amelyeket a munkahelyi kockázatok kiküszöbölése érdekében használnak. Az ilyen típusú cipők olyan anyagokból készülnek, amelyek kifejezetten ellenállnak a mechanikai hatásoknak, valamint a vegyi anyagoknak, hogy megvédjék a viselőjüket a láb- és bokasérülésektől.

Milyen szempontok alapján válasszunk munkavédelmi cipőt

A munkavédelmi cipők kiválasztásánál figyelembe kell venni a munkaterület kockázati tényezőit. Az építőiparban dolgozóknak például olyan cipőkre van szükségük, amelyek ellenállnak a tűznek, a szegeknek és az éles tárgyaknak. Az olaj- és gáziparban dolgozók számára speciális, olajálló talpú cipők ajánlottak, míg az elektromos vezetőképességgel rendelkező munkaterületeken dolgozók olyan munkacipőkre van szükségük, amelyek nem vezetik az áramot.
 

 • Talpátszúrás elleni védelem és lábujjcsont védőképesség
  Az egyik legfontosabb tulajdonság, amelyre figyelni kell a munkavédelmi cipők kiválasztásakor, az acélbetétek jelenléte az ujjak és a talp védelme érdekében. Az acélbetétek általában a lábujjak és a talp előtt találhatók, és segítenek megvédeni a lábakat a nehéz tárgyak vagy a szerszámok véletlenül történő leejtésekor.
   
 • A védőcipő anyaga
  A munkavédelmi cipők anyagai általában tartós műanyagok, keményebb bőrök, textilből készült merevítők, valamint gumiköpenyek, amelyek különleges védelmet nyújtanak a munkaterületek specifikus kockázatai ellen. A munkavédelmi cipők kényelmes, légáteresztő anyagokból is készülhetnek, amelyek segítenek megelőzni a lábszagot és a baktériumok elszaporodását.
   
 • A munkacipők színe
  A munkavédelmi cipők általában fekete, barna vagy szürke színűek, de kaphatók olyan változatok is, amelyek más színekben kaphatók. A színes munkavédelmi cipők gyakran jelzik a biztonsági szintet, például az acélbetétek vastagságát vagy az elektromos vezetőképesség mértékét. Például, a piros, narancssárga vagy zöld színű munkavédelmi cipők magasabb biztonsági szintet jelölhetnek, mint a hagyományos fekete vagy barna cipők.
   
 • A munkavédelmi cipők funkciói
  A munkavédelmi cipőknek különféle funkciói vannak, például vízálló vagy hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, ami különösen fontos az időjárás szempontjából változékony munkaterületeken dolgozók számára. Az olyan munkavédelmi cipők, amelyek megfelelnek az antisztatikus előírásoknak, megakadályozzák az elektromos kisüléseket, ami szintén fontos a különböző munkaterületeken dolgozók számára.

  Vannak bizonyos munkakörök ahol nélkülözhetetlen a munkáscipők antisztatikus és elektromosan szigetelő tulajdonsága, fontos kihangsúlyozni, hogy a kettő nem ugyanaz.
  Az antisztatikus és elektromosan szigetelő lábbelik közötti fő különbség a munkavédelmi cipők felhasználására vonatkozóan fontos biztonsági szempontokban rejlik.

  Az antisztatikus lábbelik olyan cipők, amelyek megakadályozzák az elektrosztatikus töltések felhalmozódását a lábbelire és a felhasználóra. Az ilyen típusú lábbelik különösen fontosak azokban a környezetekben, ahol könnyen felhalmozódhatnak elektrosztatikus töltések, például az elektronikai és a vegyipari területeken, ahol a statikus elektromosság károsíthatja az érzékeny berendezéseket, vagy a robbanásveszélyes környezetben, ahol az elektrosztatikus töltések robbanásveszélyt okozhatnak.

  Az elektromosan szigetelő munkavédelmi cipők olyan cipők, amelyeket elektromosan szigetelő anyagokból készítenek, hogy megakadályozzák az elektromos áram áramlását a cipőkön keresztül. Ezek a védőcipők általában használatosak olyan környezetekben, ahol a felhasználók áramütés veszélyének vannak kitéve, például a villanyszerelők és a kábelezők általános felhasználására. Az elektromosan szigetelő lábbelik az elektromos biztonság növelését szolgálják, mivel megakadályozzák az áram áramlását a felhasználók testén keresztül.


  Fontos megjegyezni, hogy az elektromosan szigetelő és antisztatikus lábbelik nem ugyanazok, és nem helyettesíthetik egymást. Az elektromosan szigetelő lábbeliknek speciális anyagokból kell készülniük, hogy az áram ne tudjon áramlani rajtuk keresztül, míg az antisztatikus lábbeliknek meg kell akadályozniuk az elektrosztatikus töltések felhalmozódását. A megfelelő lábbeli kiválasztása tehát fontos a biztonságos munkavégzéshez, attól függően, hogy milyen típusú munkával foglalkozunk és milyen környezetben dolgozunk.

 • Talpbetétek a magasabb kényelem érdekében
  A munkavédelmi cipők kényelmes illeszkedést és biztonságot biztosítanak a munka során, ami különösen fontos a hosszabb ideig tartó álló vagy járó munkák esetén. A munkavédelmi cipőkhöz ma már számos talpbetét választható, melyek különböző funkciókkal rendelkeznek. A talpbetétek célja, hogy kényelmesebbé és biztonságosabbá tegyék a munkavédelmi cipőket, valamint segítsenek megelőzni a láb- és izomproblémákat.

  A talpbetétek között megtalálhatók a támogató és párnázó betétek, amelyek segítenek a lábaknak kényelmesen és biztonságosan mozogni, valamint csökkenthetik az izomfájdalmakat és a sérülések kockázatát.  Ezen kívül, vannak olyan talpbetétek, amelyek speciális anyagokból készülnek, például a memóriahab, amely alkalmazkodik a lábak formájához, vagy a hűtő- és fűtőhatású talpbetétek, amelyek bizonyos hőmérsékleten tartják a lábakat. 

  Némely típusok kifejezetten munkavédelmi cipőkbe valók, és bizonyos szabványoknak megfelelnek. Ezek az általános talpbetétek mellett az állítható magasságú talpbetétek, valamint azok a talpbetétek, amelyek kifejezetten a sportcipőkbe készültek.
  A kényelmes talpbetét, a talpbetét hajlító pontjai és a sarokpántok segítenek megakadályozni a láb deformációját és a fáradtságot.

   

Számos igénynek megfelelő munkavédelmi cipők

Egy jó munkacipőnek számos szabványnak és munkavédelmi szempontnak kell megfelelnie, de ezen felül egy nagyon fontos szempont, hogy viselőjének minden igényeit is kielégítse.

Az utóbbi években az ultrakönnyű munkavédelmi cipők egyre népszerűbbek a munkavállalók körében. Az ilyen típusú munkacipők jellemzően könnyű anyagokból készülnek, mint például a műanyag, textil vagy üvegszál, amelyek garantálják a lábak kényelmét és szellőzését a hosszú munkanapok során. 

A női munkavédelmi cipők egy másik fontos trend az iparban, amely kifejezetten a női lábak formájára és igényeire van kialakítva. A női munkavédelmi cipők általában könnyűek, rugalmasak és szellőzők, amelyek biztosítják a kényelmes munkavégzést és a megfelelő védelmet. 

A sportos munkavédelmi cipők egy újabb kategória, amelyek kényelmet és stílust kínálnak a munkavállalóknak. Ezek a cipők általában könnyűek, légáteresztők és kényelmesek, de ugyanakkor biztonságosak is, mivel megfelelnek a szigorú biztonsági előírásoknak. 

A gyártók ma már nagyon széles kínálattal szolgálják ki a felhasználók igényeit a munkavédelmi cipők terén, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb cipőt. A különböző típusok között lehet választani a kényelem, a védelem és a stílus között, hogy mindenki számára biztosítsák a munka során szükséges megfelelő védelmet és kényelmet. Összességében a munkavédelmi cipők területén a gyártók, minta a Beta vagy a Puma Safety innovatív megoldásokkal és széles termékskálával, termékcsaládokkal állnak a felhasználók rendelkezésére, hogy mindenki megtalálhassa a számára legideálisabb cipőt a munka során.


Munkavédelmi cipők szabványai

A munkavédelmi cipők tervezése és gyártása számos nemzetközi szabvány alapján történik, amelyek biztosítják a cipők megfelelő minőségét és biztonsági szintjét, ez, biztosíték arra,hogy a legjobb munkavédelmi cipők kerülhessenek csak piacra.
 

 • EN ISO 20345
  Az egyik legfontosabb szabvány a munkavédelmi cipők tervezéséhez és előállításához az EN ISO 20345. Ez a szabvány határozza meg azokat a biztonsági előírásokat, amelyeknek a cipőknek meg kell felelniük az EU-ban, és amelyek garantálják a láb védelmét a munkahelyi veszélyektől. A szabvány szerint a munkavédelmi cipőknek tartalmazniuk kell legalább egy acélbetétet, amely megvédi a lábat a nehéz tárgyak, mint például acéllemezek vagy tégla, esetleges leejtésektől. Ezen kívül a munkavédelmi cipőknek legalább egy megdöntő acélpántot kell tartalmazniuk, amely megakadályozza a talp behajlását és így megóvja a lábfejet a sérülésektől.

  Az EN ISO 20345 további biztonsági előírásai közé tartozik a talpbetét, amelynek megfelelően kell tartós és kényelmesnek lennie, hogy megvédje a lábat a kavicsok, szögek és egyéb éles tárgyak okozta sérülésektől. A cipőknek tartalmazniuk kell legalább 200 joules ütésállóságú védőorrcsúcsot, amely megvédi a lábujjakat a leeső tárgyak és balesetek okozta sérülésektől. A cipőknek továbbá rendelkezniük kell csúszásmentes talppal, ami biztosítja a megfelelő tapadást a különböző munkakörnyezetekben, mint például olajos, nedves vagy egyenetlen felületeken.

  Az EN ISO 20345-ös szabvány további kiegészítései közé tartozik a munkavédelmi cipők vízállóságának, hőszigetelő tulajdonságainak, elektromos vezetőképességének, valamint az antisztatikus védelemnek megfelelő előírások.
   
 • EN ISO 20347
  Az EN ISO 20347 egy további szabvány, amely a munkavédelmi cipők kialakítását és előállítását szabályozza, de kevésbé szigorú biztonsági előírásokkal rendelkezik, mint az EN ISO 20345. A cipőknek az ENISO 20347 szerintnek nem kell tartalmazniuk acélbetétet vagy védőorrcsúcsot, de továbbra is meg kell felelniük bizonyos biztonsági előírásoknak. A cipőknek például tartalmazniuk kell legalább egy megdöntő acélpántot, amely megakadályozza a talp behajlását és így megóvja a lábfejet a sérülésektől. A munkavédelmi cipőknek továbbá tartalmazniuk kell csúszásmentes talppal, és biztosítaniuk kell megfelelő kényelmet és tartósságot a munkakörnyezetnek megfelelően.
   

A munkavédelmi cipők tervezése és előállítása során az EN ISO 20345 és az EN ISO 20347 szabványok mellett számos egyéb nemzetközi szabvány is fontos szerepet játszik. Például a CSA szabvány Kanadában, az ASTM szabvány az USA-ban, az AS/NZS szabvány Ausztráliában és Új-Zélandon, valamint a JIS szabvány Japánban. Ezek a szabványok kiegészítik az EN ISO szabványokat, és biztosítják, hogy a munkavédelmi cipők megfeleljenek a helyi jogszabályoknak és a munkakörnyezetnek megfelelő biztonsági előírásoknak.


Összességében tehát a munkavédelmi cipők tervezése és előállítása számos nemzetközi szabvány alapján történik, amelyek garantálják a láb védelmét a munkahelyi veszélyektől. A cipőknek meg kell felelniük bizonyos biztonsági előírásoknak, mint például acélbetétnek, védőorrcsúcsnak, megdöntő acélpántnak, csúszásmentes talpnak és kényelmes, tartós kialakításnak. A megfelelően kiválasztott munkavédelmi cipők nagymértékben hozzájárulnak a munkavállalók biztonságához és egészségéhez, valamint a hatékony és eredményes munkavégzéshez.

 

Munkavédelmi cipőkkel kapcsolatos kódok szabványok

EN ISO 20345:2011
Nemzetközi szabvány alap, mely követelményeket ír elő az általános célú biztonsági lábbelikre. Magában foglalja például a mechanikai kockázatokat, a csúszásmentességet és a termikus kockázatokat. Az osztályozási rendszer az alábbiak szerint határozza meg egy lábbeli védelmi képességeit:

 • SB: Acél orrmerevítővel, mely megvéd a 200 J energiájú zuhanó, leeső tárgyak ellen és 15 Kn nyomás elleni védelmet biztosít
 • SBP:  SB standard továbbá acél talplemez a talpátszúrás ellen.
 • S1: SB standard továbbá zárt kéregrész. Antisztatikus tulajdonságok, és energialenyelő sarok.
 • S1P: S1 standard, továbbá talpátszúrás elleni védelem
 • S2: S1 standard, továbbá nedvességfelszívódás elleni védelem és alacsony vízgőzáteresztő képesség.
 • S3: S2 standard továbbá acél talplemez
 • S4:  Egybe fröccsöntött vagy vulkanizált lábbelik 200 J acél orrmerevítővel. Antisztatikus tulajdonságok és energiaelnyelő sarok.
 • S5: S4 standard, továbbá talpátszúrás elleni védelem.


EN ISO 20347:2012

Nemzetközi szabvány, mely meghatározza a munkahelyi lábbelikre vonatkozó alap és kiegészítő követelményeket. Ezen munkavédelmi cipők nincsenek kitéve semmilyen mechanikai kockázatnak.

 • OB: Megfelel az EN ISO 20347:2012 szabvány előírásainak
 • O1: Zárt kéregrész, antisztatikus tulajdonságok, energiaelnyelő sarokkialakítás
 • O2: O1 víz behatolása, és felszívódása
 • O3: O2 talpátszúrás elleni védelem
 • O4: Zárt kéregrész, antisztatikus tulajdonságok, energiaelnyelő sarokkialakítás
 • O5: O4 talpátszúrás elleni védelem.

EN ISO 13287:2012
Ez az európai szabvány meghatározza a csúszási ellenállásra vonatkozó vizsgálati módszereket a hagyományos talpú biztonsági és védőlábbelik tekintetében. Nem alkalmazandó a különleges rendeltetésű lábbelikre, melyek tüskékkel, fém szegecsekkel, vagy hasonló megoldásokkal rendelkeznek.

A lábbeli bizonyos felületekre történő helyezése után normál erővel horizontálisan mozgatják. A súrlódási erőt mérik és a dinamikus súrlódási együttható kerül kiszámításra.

Amennyiben a munkavédelmi cipő talpa megfelel a kerámialapon (SRA) és az acél padlón (SRB) végzett teszteléseknek egyaránt, megkapja az SRC jelölést.