Az oldalon cookie-k vannak elhelyezve, hogy a lehető legnagyobb felhasználói élményt biztosítsuk az Ön számára. Az oldalon való böngészéssel hozzájárul a cookie-k használatához.

Elfogadom
Termékek Menü
06-20-328-8513

Veszélyes hotelszobák, avagy kézfertőtlenítő minden esetre

 

Az utazás szerves részét képezi a mai ember életének, akár rövid vagy hosszútávú utazásokra gondolunk. Hosszútávú utazásaink történhetnek munka céljából vagy csak a kemény munka fáradalmait szeretnénk kipihenni nyaralásunk alatt. Világszerte állnak rendelkezésünkre a gyönyörűbbnél gyönyörűbb szállodák, ahol megszállhatunk az utazás alatt. Azonban senki sem gondol arra, hogy egy szép szállodaszobában milyen veszélyek leselkedhetnek ránk.

Mindannyian hallottunk már rémtörténeteket a hotel higiénia kapcsán, avagy a baktériumoktól nyüzsgő távirányítóról, villanykapcsolóról. Ilyenkor jogosan merül fel bennünk a kérdés, akkor vajon hol szálljak meg? Az öt csillagos luxus szállodát válasszam vagy a kis családias panziót? Hol figyelnek oda jobban az egészségemre?
Egy tanulmányból kiderül, mely az amerikai szállodák szobáit vizsgálta, hogy minél több csillaggal rendelkezik az adott szálloda, annál több a mikroba. Az eredmények szerint a csíraszám nagy mértékben különbözött a 3-5 csillagos szállodák esetében. A hotelszobákban a 4 leggyakrabban érintett felületet vizsgálták, melyek rangsorolva a következők:

Fürdőszobapult 1288817 cfu/nm
Távirányító 1211687 cfu/nm
Asztal 604907 cfu/nm
Telefon 4252 cfu/nm

Az eredmény megdöbbentő volt, az 5 csillagos szállodák szobáiban sokkal több volt a kórokozó, mint a három csillaggal rendelkező hotelekben. Ennek oka, hogy a 3 csillagos szállodákban a szobák ugyan jól felszereltek, de a szolgáltatások száma elenyésző az 5 csillagos szállodákéhoz képest és az időt és a személyzet energiáit a szobák tisztántartására tudják fordítani.
Egy meglepő adat, miszerint egy 3 csillagos szállodának a legfertőzőbb területe a fürdőszoba pult átlagosan 320.000 CFU / nm, de még mindig nyolcszor kevesebb, mint egy 4 csillagos és háromszor kevesebb, mint egy 5 csillagos hotel esetében. 
A fürddőszobák számítanak a legmagasabb kockázatú terülteknek. A vendégek mikor lehúzzák a WC-t nem figyelnek oda, hogy a WC tetejét lecsukják, így a fertőzött vízcseppecskék  a fürdőszoba pultra, törölközőkre, kilincsre kerülnek.
Természetesen egyértelmű, hogy egy hotel szoba a nagyszámú vendégforgalom miatt soha nem lesz olyan tiszta, mint az otthonunk, de azért van néhány óvintézkedés, amit egészségünk megőrzéséért megtehetünk.
A GOJO Industries nem csak a különböző ipari szegmensekre gondolt kézfertőtlenítő termékei gyártásakor, hanem a lakosságára is, ezért több hordozható kis kiszerelésben találkozhatunk a PURELL kézfertőtlenítő géllel. Ilyenek például a 60 - és a 30 ml-es kiszerelésű kézfertőtlenítő tubusok, melyek bárhová magunkkal vihetők. Ezek a gélek mindenféle kórokozót eltávolítanak kezünkről. Használhatjuk kirándulások alkalamával vagy evés előtt, de akár utazásunk során a szállodai szobában is. 
A hotelszobánkban a felületek gyors fertőtlenítésére a PURELL egyenként csomagolt kézfertőtlenítő kendői remek használatot tesznek és minimális helyet foglalnak a bőröndben vagy akár a nesszeszerbe. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kézfertőtlenítő